Spoed of onderhoud? Neem contact met ons op

Nokvorst vervangen

Nokvorsten zijn de pannen die u bovenop het dak ziet. Vaak zijn deze nokpannen slecht, omdat ze door weersomstandigheden of door werking van het hout onder de pannen slijten. Door de nokpannen te vervangen, maken wij een nieuwe daktop. Wij verwijderen daarbij de oude nokpannen en de aangrenzende pannen voor en achter. Vervolgens leggen we nieuwe pannen en nokpannen, zodat de top van uw dak geheel nieuw is. Wij kiezen hierbij altijd voor een open noksysteem met nokband (ruiterrol). De nokpannen worden tevens altijd vastgezet met schroeven.

Nokreparatie

In Nederland hebben de meeste daken nokpannen die in het cement liggen. Door de werking van het hout onder de pannen (dakbeschot), gaan de pannen los liggen en ontstaat er een kier tussen de pan en het cement. Door bepaalde wind met regen slaat de regen onder de pannen en wordt het hout onder de pannen vochtig! Wij kunnen de nokpannen repareren. Dit houdt in dat de nokvorsten worden vastgezet met een flexibele kunststof dakmortel. Hierdoor wordt krimp en uitzetten door weersomstandigheden opgevangen waardoor uw dak lekvrij blijft.

Ook zijn er noksystemen met nokband (ruiterrol), ook wel open noksystemen genoemd, dus zonder cement of flexibele kunststof dakmortel.

Vaak raakt de nokband (ruiterrol) na enige tijd versleten dus niet meer waterdicht! Dan kunnen wij voor u de nokband vervangen door een nieuwe nokband.

Vrijblijvend offerte of gratis dakinspectie aanvragen Velden met een * zijn verplicht.

Naam *

Telefoonnummer *

E-mailadres *

Ik wil informatie over *

Woonplaats *

Privacyverklaring: *

Ja, ik ga akkoord met de {#privacyverklaring#}.