Spoed of onderhoud? Neem contact met ons op

Dakonderhoud in de winter

In de winter is er meer kans dat er problemen aan daken ontstaan door vorst en extreme weersomstandigheden. Met name de daken van 10 jaar en ouder moeten in deze perode extra in de gaten worden gehouden zodat hier geen lekkage of andere dakproblemen ontstaan. Vooral platte daken van 10 jaar en ouder verdienen extra aandacht in de winterperiode. All In Dakonderhoud adviseert u graag op dit gebied.

Sneeuw op het dak

Valt er sneeuw, dan is het verstandig de losse sneeuw zo snel mogelijk van het dak te verwijderen. Doe dit gewoon met een bezem zodat alle losliggende sneeuw van het dak valt. Vooral de vaste sneeuw die vaak langer blijft liggen, kan het beste zo snel mogelijk verwijderd worden. Denk hierbij aan het dak van een schuurtje, carport etc. Hiermee voorkomt u teveel belasting van het dak en daarmee voorkomt u dus lekkages. Het is daarnaast belangrijk de waterafvoer vrij te houden zodat smeltwater goed afgevoerd kan worden.

Ga niet met zout of andere bijtende middelen aan de slag op het dak, want dit kan de beschermlaag van uw dakbedekking aantasten en daarmee nog veel meer schade veroorzaken. Ligt er ijs op het dak? Ook dit kunt u beter niet verwijderen, maar gewoon laten liggen tot het smelt.

Onderhoud aan de nokvorst

Bij een schuin dak is de nokvorst een belangrijk onderdeel waar in de winter nogal eens lekkage kan ontstaan. De nokvorst is de pan helemaal bovenop het dak en bij oudere daken nogal eens vastgemaakt met cement of specie. Dit kan op den duur echter scheuren gaan vertonen, zeker als het bevriest en weer ontdooit. Het gevolg kan een vervelende lekkage op het dak zijn. Losliggende nokvorsten moeten zo snel mogelijk weer vastgemaakt worden om ergere schade te voorkomen.

Wilt u zeker weten dat uw platte dak of hellende dak deze winter goed doorkomt? Laat dan een gratis dakinspectie uitvoeren door All-In Dakonderhoud. Onze specialisten komen graag bij u langs voor een inspectie van uw dak. Hierbij kunnen we potentiële probleemsituaties snel opsporen en in overleg zorgen voor reparatie hiervan.

Neem contact op met de experts van All-In Dakonderhoud voor meer informatie of vraag een offerte aan!

All-In Dakonderhoud is werkzaam in Midden- en Zuid-Nederland. Wij zijn snel ter plaatse bij daklekkage, stormschade of losse dakpannen, maar uiteraard ook het juiste adres voor reparatie van de nokvorst, dakonderhoud of onderhoud aan schoorstenen.

Vrijblijvend offerte of gratis dakinspectie aanvragen Velden met een * zijn verplicht.

Naam *

Telefoonnummer *

E-mailadres *

Ik wil informatie over *

Woonplaats *

Privacyverklaring: *

Ja, ik ga akkoord met de {#privacyverklaring#}.

dakonderhoud winter